The Project

Renovation and upgrades to one of the University of Louisville’s most historic and iconic sites – the Oval Lawn. This project included the removal of the existing asphalt perimeter access road and the construction of a new access road with concrete pavers, placed in a herringbone pattern, atop a structural concrete sub-slab. The Oval Lawn was re-graded to improve surface drainage and a new sprinkler system was installed. A storm water collection system was installed simultaneously with the Oval Lawn re-grading, and a massive underground infiltration basin was constructed to collect the storm water run-off from the rooftops of adjacent University buildings. The project culminated with the restoration of the $25M cast bronze “The Thinker” statue.

LOCATION

Louisville, KY

ARCHITECT

Qk4

OWNER

University of Louisville

PROJECT AWARDS

  • 2012 AGC Build Kentucky Award – Highway & Transportation

STATS

0
project cost

Start typing and press Enter to search